Välilasku

pe 5.10. VPK-talo klo 20.00 (Eskelinkatu 5)
Liput: 35€

Välilasku - Una espera inesperada on 45 minuutin kamariooppera kahden toisilleen vieraan ihmisen – naisen ja miehen – sattumanvaraisesta törmäyksestä lentokentän kansainvälisellä alueella. Esitys kokeilee erikoisen soitinkokoonpanon ja kahden vahvasti näyttämöllisen laulajan yhdistelmää teoksessa, jossa on värikkäitä maailmanmusiikkiviitteitä ja vahvoja tunnelmia. Teos sai ensi-iltansa helmikuussa 2.2.2012 Musiikkiteatteri Kapsäkissä ja jatkaa nyt elämäänsä kiertue-esityksenä. Esityksen tapahtumat sijoittuvat Amsterdamin kansainväliselle lentokentälle hetkellä jolloin suuri tuhkapilvi aiheutti lentokenttien sulkemisen moneksi päiväksi useilla Euroopan kentillä.

Viktor (Juha Kotilainen, baritoni) on oslolainen plastiikkakirurgi matkalla konferenssista kotiin. Barbara (Reetta Ristimäki, sopraano) on suomalainen karriääristään tarkka musikaalilaulajatar matkalla hermolomalta takaisin Suomeen, kohti uutta ensi-iltaa, kotona sairastavaa aviomiestä ja murrosikäistä tytärtä. Kaksi hetkellisesti kaikista yhteyksistään irtirepäistyä ihmistä törmää toisiinsa koomisen väärinkäsityksen ja oudon luonnonmullistuksen takia. Oopperan neljä kohtausta muodostuvat tiivistunnelmaiseksi eroottiseksi seikkailuksi kahden voimakastahtoisen ihmisen välillä.

Välilaskun säveltäjä Markus Fagerudd on kokenut teatteri- ja vokaalimusiikin säveltäjä ja Maritza Nunez taas kansainvälisesti tunnettu kuoronjohtajataustainen kirjailija. Juha Kotilainen ja Reetta Ristimäki ovat molemmat etabloituneita laulajia ja musiikkiteatterin tekijöitä, ohjaaja Kimmo Kahra ja puku- ja lavastesuunnittelija Riitta Röpelinen ovat molemmat pitkän linjan teatterintekijöitä. Lauri Lundahl puolestaan on nuoren polven nouseva valosuunnittelija ja Pipoka virtuoottinen huippusoittajista koottu pienyhtye. Yhtyeessä soittavat kitaristi Jarmo Julkunen, harmonikansoittaja Veli Kujala ja tuubansoittaja Petri Keskitalo.

Välilasku on kansainvälinen tuotanto universaalista aiheesta, jonka libretto on espanjankielinen. Markus Fageruddin ja Pipoka yhtyeen yhteistyö on muodostumassa maailmanmusiikkiaineksilla vahvasti maustetuksi nykykamarioopperaksi. Musiikki yhdistelee rohkeasti suomalaisuutta ja latinalaisamerikkalaisia aineksia.Sävellys: Markus Fagerudd

Libretto:Maritza Núnez

Ohjaus: Kimmo Kahra

Rooleissa: Juha Kotilainen ja Reetta Ristimäki

Pipoka-trio: Jarmo Julkunen (kitara), Veli Kujala (harmonikka) ja Petri Keskitalo (tuuba)Lisätietoja:

Liisa Mattila
Oopperakammari ry
Itäinen Rantakatu 64, 20810 Turku
puh. 040 7665063
s-posti: liisa@kulttuuridynamo.fiOhjelma


to 4.10. Linnateatteri klo 19.00 (Linnankatu 31)
MIELETÖN OOPPERAN HISTORIA
Oopperakammari ja Linnateatteri


pe 5.10. VPK-talo klo 10.00 (Eskelinkatu 5)
HEINÄHATTU, VILTTITOSSU JA SUURI PAMAUS


pe 5.10. VPK-talo klo 20.00 (Eskelinkatu 5)
VÄLILASKU
Musiikkiteatteri Kapsäkki

la 6.10. Sigyn-sali klo 11.00 (Linnankatu 60)
TARINA TUHMASTA PIKKUHIIRESTÄ
Oopperakammari ja Turun konservatorio


la 6.10. Sigyn-sali klo 19.00 (Linnankatu 60)
TRAAGINEN PIENOISOOPPERA MEEDIO
Saaristo-ooppera


su 7.10. VPK-talo klo 11.00 (Eskelinkatu 5)
HEINÄHATTU, VILTTITOSSU JA SUURI PAMAUS
Bart-ryhmä

su 7.10. VPK-talo klo 14.00 (Eskelinkatu 5)
THE TELEPHONE
Oopperakammari

su 7.10. VPK-talo klo 19.00 (Eskelinkatu 5)
DOMINUS KRABBE
monologiooppera kontratenorille ja decacordelle
Dryades musiikkiyhdistys ry.Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään – Oopperakammari ry